Destilerija rakije - DMP Natural - FindRakija
Destilerija DMP Natural

Destilerija DMP Natural

Destilerija DMP Natural doo registrovana je 2018 godine, iz iste godine je i naša rakija koja je trenutno u prodaji. Za Prokovaču mi koristimo mešavinu Čačanske rodne i Požegače. Mi želimo da rakiju postavimo na sam vrh svetckog poretka jakih alkoholnih pića.

U našim očima rakija je superiorno alkoholno piće u odnosu na sve druge konkurente na svetskom tržištu osim konjaka. Jednostavan razlog za to je superiorana baza od koje se proizvodi. Uporedite ječam, kukuruz i krompir od kojih se prave viski i vodka, koji vladaju svetom, sa šljivom, kajsijom ili dunjom. Šta bi ste pre pojeli sveže? Isto tako ako se koristi isti, naravno prilagodjen način proizvodnje kao za ta pića, i mi moramo dobiti vrhunski proizvod koji je sutra sposoban da osvoji svetsko tržište. Jer ono je svakako cilj, Srbija je mala.

Što se tiče sortimenta  za Prokovaču mi koristimo mešavinu Čačanske rodne i Požegače (70% rodna, 30% požegača) .

Mi želimo da rakiju postavimo na sam vrh svetckog poretka jakih alkoholnih pića. To planiramo da postignemo kroz proizvodnju relativno ograničenih serija visokog kvaliteta. Vremenom se nadamo da proširimo kapacitete bez pada kvaliteta (to nam je za sad uspevalo).

Prezentacija i marketing kreću od samog proizvoda, pa smo poseban akcenat dali na dizajn i ambalaže i etikete kako bi što pre poslali poruku kupcu o kvalitetu rakije koja se nalazi u flaše.

Istorija

  • 2018
  • 2019
  • 2020
  • 2021
  • 2022

Osnivanje

Osnivanje i proizvodnja 2000l rakije korišćenjem kazana prevrtača od 120 i 150l . Šljive odvojena od koske. Rakija ide u hrastovu burad.

Širenje proizvodnje

Proširenje proizvodnje na 3000l nije menjan način proizvodnje

Novi kazan i širenje kapaciteta

Kupujemo kazan od 350l, proizvodnja Bata Vlasotince. On nam proširuje kapacitete i neznatno menja način proizvodnje. 

Proba i testiranje prve rakije

Počinjemo sa finalnm probama rakije iz 2018, finiširamo logo i etiketu. Postavljamo pravila i planove o prodaji. Podižemo sajt prokovaca.com i konačno 25.12.2021 krećemo sa prodajom u ograničenim količinama.

Proboj na tržište

Probijamo se na tržište ulistavamo na menije restorana i police prodavnica. Osluškujemo šta mušterije govore o nama i trudimo se da ponovimo dobre stvari i eliminišemo mane u procesu poslovanja ukoliko ih ima. Zbog dobrog roda šljive proširujemo dalje kapacitete i zadovoljni smo proizvodnjom u ovoj godini.

2018 - Osnivanje

Osnivanje i proizvodnja 2000l rakije korišćenjem kazana prevrtača od 120 i 150l . Šljive odvojena od koske. Rakija ide u hrastovu burad.

2019 - Širenje proizvodnje

Proširenje proizvodnje na 3000l nije menjan način proizvodnje

2020 - Novi kazan i širenje kapaciteta

Kupujemo kazan od 350l, proizvodnja Bata Vlasotince. On nam proširuje kapacitete i neznatno menja način proizvodnje. 

2021 - Proba i testiranje prve rakije

Počinjemo sa finalnm probama rakije iz 2018, finiširamo logo i etiketu. Postavljamo pravila i planove o prodaji. Podižemo sajt prokovaca.com i konačno 25.12.2021 krećemo sa prodajom u ograničenim količinama.

2022 - Proboj na tržište

Probijamo se na tržište ulistavamo na menije restorana i police prodavnica. Osluškujemo šta mušterije govore o nama i trudimo se da ponovimo dobre stvari i eliminišemo mane u procesu poslovanja ukoliko ih ima. Zbog dobrog roda šljive proširujemo dalje kapacitete i zadovoljni smo proizvodnjom u ovoj godini.

Predeo

Beogradski region

Beogradski region

Mada je voćarstvo relativno slabo zastupljeno na području grada Beograda, blizina pojedinih voćarskih rejona čini beogradski region takođe značajnom tačkom u voćarstvu naše zemlje. Najpre sa stanovišta plasmana i voća i rakije od šljiva, dunja, kajsija i drugog voća na beogradsko tržište, koje je ujedno i najznačajnije i najveće u celoj našoj zemlji.

U okolini glavnog grada se uzgajaju breskve, jabuke i šljive, ali i kruške, lešnik i druge kulture. Na području Mladenovca i Aranđelovca se najviše gaje šljive, kruške, breskve i višnje, dok su Grocka i Smederevo poznati po uzgoju breskvi i trešanja. U Grockoj se uzgaja i kasija, ali i kruška i jagoda.

Generalno je na području Beogradskog regiona najzastupljeniji uzgoj šljive, kao i proizvodnja rakije od šljiva, mada postoje zasadi i drugih vrsta voća, a najpre kajsije, breskve i jabuke.

Pronađite Nas

Proizvodnja: Barajevo

https://www.prokovaca.com

Gde smo na mapi

Koliko smo daleko?

  • od Beograda: 40km
  • od Novog Sada: 118km
  • od Niša: 230km

 

A nalazimo se

  • blizu Zornića kuća: 4km
  • blizu Avala: 20km